Omslagsbild

Tidig fylld tulpan 'Monsella'

Jättelök Allium giganteum i ett hav av tagetes

Arisaema ringens

Nätkrokus,

Crocus reticulatus

Tofslilja,

Eucomis comosa

Gullbandslilja, Lilium auratum

Tulpanplantering i författarnas trädgård i Brantevik


Samtliga foto: © Björn Hansson.

Två perfekta krokuslökar av olika arter

Lökar drivna i växthus ger skönhet och väldoft

Dahlia 'Oakwood Firelight'

Pressinfo / baksidestext:


Vackra, användbara och oumbärliga – lökväxter förlänger och förstärker säsongen samtidigt som de tillför trädgården unika färger och former. Många är lättodlade, medan några är entusiastväxter för alpinhus och lökbädd.


I Lökar & knölar ges råd om odling, skötsel och plantering för trädgård, växthus och kruka. Lexikondelen rymmer över 1700 växtbeskrivningar kombinerade med odlingsråd, bästa grannar, planteringstips och kulturhistoria. Boken är illustrerad med över 1000 foton och rikligt med botaniska teckningar.


Lökar & Knölar är fjärde boken i den läsar- och kritikerrosade serien Våra trädgårdsväxter. De andra delarna i serien är Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter.


Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.

Lökar & knölar


Observera att bilderna endast får användas i anslutning till redationell text om den aktuella boken och att omslagsbilderna inte får beskäras. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.

Samtliga foto: © Björn Hansson.


För att spara ned en bild:

Klicka på bilden för att få upp en stor version. Högerklicka (eller ctrl-klicka på Mac) i den stora bilden och välj "Spara bild som" från menyn. Välj var du vill spara ner bilden på din dator.