PERENNER

Inspiration - Skötsel - Lexikon

Marie och Björn Hansson

EFTERLÄNGTAD – en fullständigt reviderad och rejält utökad utgåva av en modern trädgårdsklassiker.

PERENNER är en lika vacker och inspirerade som faktafylld bok om trädgårdens fleråriga växter, och används flitigt av såväl nybörjare som av plantskolor, studenter och fackfolk. Den nya utgåvan rymmer 448 sidor och innehåller allt du vill veta om perenner – hur de odlas, används och fungerar.

I den nya utgåvan läggs lika stor vikt vid design som ekologi och biologisk mångfald. Djupdykningar i den moderna naturalistiska stilen med trädgårdsäng, prärieinspirerade rabatter, planteringar för pollinatörer samt riktiga fjärilsrabatter med plats för värdväxter är några av nyheterna i den här upplagan. Andra nyheter är ett avsnitt om perennernas botanik och en fördjupning i ämnet som handlar om ståndort, klimat, bevattning och härdighet.

Uppslagsdelen A–Z har kompletterats med många nya arter och sorter samt uppdaterade växtnamn. Växtbeskrivningarna är utökade och för varje släkte redogörs nu även för växternas naturliga hemvist och växtmiljö – allt för att det ska bli lättare för dig att välja rätt växt till din trädgård. Under varje släkte anges även om det innehåller arter som ratas av rådjur, rymmer pollinatörsväxter samt värdväxter för fjärilar. Totalt beskrivs nu mer än 4000 växter varav över 1200 visas på bild, många i kombination med andra växter. Sammanlagt innehåller boken mer än 1400 bilder, varav ca 75 % är nya.

PERENNER ingår i serien ”Våra trädgårdsväxter” som även innehåller titlarna Gräs & bambu, Kryddväxter och Lökar & knölar.


”Den absolut bästa trädgårdsboken jag någonsin köpt

Jag är överlycklig över att ha denna bok i min privata trädgårdsbibliotek! Totalt oumbärlig om man vill lyckas med perenner! Den är faktaspäckad, inspirerande och otroligt vacker. Rekommenderar!"

   Bokrecension Bokus; Tina 27, 9 februari 2016 (om föregående upplaga)

Köksträdgårdens historia

Gräs & Bambu - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Kryddväxter -

Odling, Användning, Lexikon

Lökar & Knölar - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Bokfakta

Bandtyp: Inbunden

Utgiven: 2022-04

Antal sidor: 448

Upplaga: 5

Förlag: Babel

Dimensioner: 276 x 194 x 35 mm

Vikt: 1740 g

ISBN13: 9789198293357

Pressröster om tidigare upplaga

”En så komplett bok om perenner har sällan getts ut – en klassiker och en verklig ’måste ha-bok’ för alla som älskar perenner.”

    Allt om trädgård

"Den första ’riktiga’ perennboken på evigheter.”

    Odla.nu

”Det här är en efterlängtad bok som redan blivit en följeslagare och favorit.”

    Hemmets Journal

”Vilket verk!”

    Femina

”Ett måste ha-köp för alla perennvänner där ute. ...Spring och köp!”

    Västerbottens-Kuriren

”Hade boken Perenner varit en perenn − hade den fått omdömet mycket odlingsvärd.”

    Hallands Nyheter