LÖKAR & KNÖLAR

Inspiration - Skötsel - Lexikon

Marie och Björn Hansson

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Till lök- och knölväxterna räknas också alla liljor, dahlior och narcisser, entusiastväxter som kobrakallor och väpnarliljor, för att inte glömma trädgårdens trendigaste invånare Allium med sina stora lila bollar.

Bokens första del ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden såsom rabatt, kruka, stenparti, grusträdgård, lökhus, lund och äng. Här finns handfasta odlings- och skötselråd kring inköp, gödsel, vatten, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert. Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1 700 växtbeskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige. Boken är rikt illustrerad med mer än 1 100 foton och illustrationer som gör den till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett nödvändigt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Bokfakta

Bandtyp: Inbunden

Utgiven: 2022-04

Antal sidor: 320

Upplaga: 3

Förlag: Babel

Dimensioner: 276 x 194 x 26 mm

Vikt: 1320 g

SAB: Qe,635

ISBN13: 9789198293364

Köksträdgårdens historia


"Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!"

    Allt om Trädgård”

Pressröster om Lökar & Knölar

”Det här är omistlig litteratur för alla trädgårdsälskare"

    Elle Interiör

"De har gjort det igen - en oumbärlig trädgårdsbok."

    SR P4 Extra

"Årets praktverk i trädgårdsfloran måste vara "Lökar och knölar" av Björn och Marie Hansson. ... En given bok att försjunka i när höststormen ryter och vi drömmer om vårljuset."

    Allas

"Helt underbar!

    Femina

"Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!"

    Allt om Trädgård

"En uppslagsbok man inte vill vara utan."

    Hemmets Journal

Kryddväxter -

Odling, Användning, Lexikon

Perenner - Inspiration, Skötsel, Lexikon