Omslagsbild

2:a upplagan

Fjällkvanne

Omslagsbild

1:a upplagan

Variegerad rundmynta

Myrten

Skörd av fänkålsfrön

Basilika

Kryddbuketter på torkning


Samtliga foto: © Björn Hansson.

Garam masala

Kryddfänkål i buxbomscirklar

Pressinfo / baksidestext:


Kryddväxter ingår i serien Våra trädgårdsväxter. Boken utsågs av Måltidsakademien till Årets köksträdgårdsbok samt nominerades både till Årets måltidsbok alla kategorier och Årets trädgårdsbok när den utkom 2010. Detta är den andra reviderade upplagan. Övriga delar i serien är Perenner, Gräs & bambu och Lökar & knölar – alla ses som moderna standardverk.


Kryddväxter kan odlas av alla, på balkongen, fönsterbrädan eller i trädgården. Att odla själv innebär tillgång till ständigt färska kryddor, vilka dessutom är både närodlade och ekologiska. Samtidigt är dagens kryddhylla mer global än någonsin. Detta har inspirerat till bokens innehåll; handfasta råd om plantering, anläggning och skötsel i kruka, pallkrage eller trädgård blandas med tips på användning, historik och en smula växtkemi. Lexikondelen rymmer över 600 växtbeskrivningar kombinerade med råd om odling, skörd och förvaring samt förslag på mat- och kryddvänner. Boken är rikt illustrerad med foton och teckningar.


Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.


Kryddväxter


Observera att bilderna endast får användas i anslutning till redationell text om den aktuella boken och att omslagsbilderna inte får beskäras. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.

Samtliga foto: © Björn Hansson.


För att spara ned en bild:

Klicka på bilden för att få upp en stor version. Högerklicka (eller ctrl-klicka på Mac) i den stora bilden och välj "Spara bild som" från menyn. Välj var du vill spara ner bilden på din dator.