Omslagsbild

Läckö

Haverrot

Villandry

Fjällkvanne

Pallkrageodling

Viktoriansk redskapsbod

Blekning av kardon

Samtliga foto: © Björn Hansson.

Linnés Råshult

Humlestörar, Fredriksdal

Heligan

Pressinfo / baksidestext:


Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från kålgårdar och klosterträdgårdar till praktfulla barockanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Boken speglar den färgstarka mångfalden liksom äldre odlingstekniker och inte minst sort­rikedomen av köksväxter. Varje kapitel avslutas med ­omfattande växtlistor över epokens odlade grönsaker, frukter, bär och kryddor.


Köksträdgårdens historia innehåller rikligt med foton och ritningar och är en historisk kunskapskälla och idéhandbok för nutida odlare av köks­växter i stor eller liten skala, på fönsterbrädan, balkongen eller i trädgården. Detta är den tredje reviderade och utökade upplagan, den första utkom 2002.


Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.


Köksträdgårdens historia


Observera att bilderna endast får användas i anslutning till redationell text om den aktuella boken och att omslagsbilderna inte får beskäras. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.

Samtliga foto: © Björn Hansson.


För att spara ned en bild:

Klicka på bilden för att få upp en stor version. Högerklicka (eller ctrl-klicka på Mac) i den stora bilden och välj "Spara bild som" från menyn. Välj var du vill spara ner bilden på din dator.