Omslagsbild

Författarnas tidigare trädgård i Kivik

Phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis'

Carex conica 'Snowline'

Phalaris arundinacea 'Feesey'

Cortaderia selloana

Carex testacea

Descampsia cespitosa


Samtliga foto: © Björn Hansson.

Pennisetum glaucum

'Purple Majesty'

Fargesia murielae 'Bimbo' och 'Hareskov' framför Miscanthus sinensis 'Graciella'

Fargesia yulongshanensis

Pressinfo / baksidestext:


Gräs & Bambu är en svensk, fyllig och inspirerande bok om trädgårdens kanske snyggaste och mest lättodlade växter – prydnadsgräs och bambu.


Boken består av två delar. Första delen ger mängder av designtips men också handfasta planterings- och skötselråd. Andra delen är en utförlig uppslagsdel med ca 600 växtbeskrivningar kombi­nerade med samplanteringstips. Boken är illustrerad med 400 foton.


Gräs & bambu är andra boken i den läsar- och kritikerrosade serien Våra trädgårdsväxter. De andra delarna i serien är Perenner, Kryddväxter och Lökar & knölar.


Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.

Gräs & Bambu


Observera att bilderna endast får användas i anslutning till redationell text om den aktuella boken och att omslagsbilderna inte får beskäras. Fotografens namn ska alltid anges vid publicering.

Samtliga foto: © Björn Hansson.


För att spara ned en bild:

Klicka på bilden för att få upp en stor version. Högerklicka (eller ctrl-klicka på Mac) i den stora bilden och välj "Spara bild som" från menyn. Välj var du vill spara ner bilden på din dator.