GRÄS & BAMBU

Inspiration - Skötsel - Lexikon

Marie och Björn Hansson

En fyllig och inspirerande svensk bok om trädgårdens kanske läckraste och mest lättodlade växter - prydnadsgräs och bambu. Boken består av två delar. Den första ger mängder av designtips men också handfasta planterings- och skötselråd. Del två är en utförlig uppslagsdel med cirka sex hundra växtbeskrivningar. Boken är rikt illustrerad med ca 400 foton. De vackra och ofta sinnliga bilderna gör boken till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

UR INNEHÅLLET

Gräs och Bambu i trädgården.

Så fungerar gräs och bambu.

Användning och design - i rabatt, kruka, grusträdgård, woodland, damm, äng med mera.

Praktiskt - inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.

Gräs- och bambuguide - lathundar för olika jordar, lägen och klimat.

Lexikon – 600 växtbeskrivningar till vilka hör råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.

Bokfakta

Bandtyp: Inbunden

Utgiven: 2021-09

Antal sidor: 160

Upplaga: 3

Förlag: Babel

Dimensioner: 276 x 194 x 15 mm

Vikt: 740 g

SAB: Qef

ISBN13: 9789198293340

"Med Gräs och bambu har skribenten och trädgårdshistorikern Marie Hansson, med foto av Björn Hansson, skapat en klassiker som inget trädgårdsbibliotek klarar sig utan."

    ELLE Interiör

Köksträdgårdens historia

Perenner - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Kryddväxter -

Odling, Användning, Lexikon

Lökar & Knölar - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Pressröster om Gräs & Bambu

”En blivande klassiker i stil med deras tidigare bok om perenner. Ett standardverk med planteringstips, utförliga register och namnlistor samt tips om besöksträdgårdar och plantskolor med extra stort sortiment av olika grässorter.”

    Allt om Trädgård

”En SVENSK bok om prydnadsgräs och bambu, så välskriven och välfotograferad som bara paret Hansson kan och förmår.”

    SvD

"Äntligen får prydnadsgräsen och bambun en helt egen bok. Den här boken kommer säkert att bli mycket uppskattad eftersom den mig veterligen är den första svenska i sitt slag och behandlar allt från skötsel av växterna till 600 (!) sortbeskrivningar och dessutom ger en hel del inspiration."

    TT Spektra

"Intresset för gräs har ökat de senaste fem åren och fler och fler upptäcker hur lättodlade de är. Här får man läsa dels om de olika sorterna och fler spännande nyheter. Det jag uppskattar mest är att de valt sorter som är anpassade till svenskt klimat."

    TV4 Nyhetsmorgon