Köksträdgårdens historia

Marie och Björn Hansson


Köksträdgårdens historia är mångtusenårig och rymmer allt från enkla kålgårdar till praktfulla stilanläggningar, viktorianska odlingsorgier och nutida cityodlingar i pallkrage. Mångfalden speglas i boken samtidigt som äldre grönsakssorter och gamla odlingstekniker såsom spaljering och drivning lyfts fram. Omfattande växtlistor, ritningar och foton för varje epok kompletterar texten. Boken är en kunskaps- och inspirationskälla för dagens köksväxtodlare att ösa ur, vare sig man odlar på fönsterkarm, balkong, innergård, i koloni eller villaträdgård. Också de läsare som är intresserade av kulturhistoria, arkeologi och konsthistoria har mycket att hämta.

Detta är den tredje reviderade och utökade upplagan av Köksträdgårdens historia. Första upplagan utkom 2002 och då på Signums bokförlag i Lund.

Bokfakta

Bandtyp: Inbunden, kartonnage

Utgiven: 2016-04

Antal sidor: 208

Upplaga: 3

Dimensioner: 231 x 194 x 18 mm

Vikt: 770 g

ISBN13: 9789198293302

”Rapunkelklocka är en vacker, tvåårig växt med höga smäckra stänglar fyllda av lilablå klockor. De späda blad som kikar fram under våren är en verklig delikatess. Också rötterna kan skördas på våren, även om hösten kanske är den vanligaste skördetiden”.

Perenner - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Lökar & Knölar - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Kryddväxter -

Odling, Användning, Lexikon

Lökar & Knölar - Inspiration, Skötsel, Lexikon

Pressröster om Köksträdgårdens historia

”Personligt och med stor kunskap får vi följa med på en resa genom tiden i köksträdgårdens historia.”

     Nyhetsmorgon TV4

”Det är inte svårt att bli inspirerad till egna stordåd i täppan, bara att sätta igång. Men det räcker fullständigt att läsa den här boken som en roman ... den är tillräckligt spännande.”

     Odla.nu